90/5/15
12:1 ع
پرینتر یا چاپگر، یکی از قطعات جانبی کامپیوتر است که امروزه اهمیت خاصی پیدا کرده است و وجودش برای هر کاربر به یک التزام تبدیل شده است. در بازار نیز پرینترهای مختلفی با مدلها و قابلیتهای مختلف وجود دارد. اما در صورتی که پرینتر با هر نوع و خاصیتی دارید بایستی نحوه استفاده بهینه از آن را نیز بدانید. هماکنون قصد داریم تا چهار ترفند کاربردی و آسان پیرامون چاپ بهینه با پرینتر را برای شما مطرح کنیم.
پرینت متناوب چندین فایل مختلف
شاید دوست داشته باشید فایلهای خود را یکی پس از دیگری پرینت کنید. بدین منظور تمامی فایلهای مورد نظر را اگر در یک پوشه قرار دارند با راست کلیک در فضای خالی و انتخاب Select All و یا استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl+A انتخاب کنید. همچنین اگر فایلها در مکانهای مختلفی هستند به صورت تکتک با نگاه داشتن کلید Ctrl و کلیک روی آنها فایلها به حالت انتخاب دربیاورید. روی یکی از فایلها راست کلیک کرده و Print را انتخاب کنید. هر فایل در برنامه مرتبط با خودش باز شده و چاپ میشود.
پرینت یک صفحه وب بدون عکسها و تصاویر پسزمینه
اگر گزینه Print Preview را از منوی File در مرورگر IE انتخاب کردید و در آن خبری از عکس و رنگهای پسزمینه نبود مشکلی نیست. اما اگر قرار است دقیقأ همان صفحه اینترنتی پرینت شود، بر روی منوی Tools و سپس Internet Options کلیک کنید. سپس بخش Advanced را انتخاب کرده و قسمت Printing را پیدا کنید. حال کافیست تا تیک گزینهPrint background colors and images را بردارید تا صفحه مربوطه بدون عکسها و تصاویر پسزمینه پرینت شود.
افزایش سرعت پرینت
معمولأ سیستم مدت کوتاهی پرینتهای شما را نگه میدارد و سپس برای چاپ به پرینتر میفرستد. در بسیاری از چاپگرها با انتخاب گزینه Properties و رفتن به بخش Advanced مرتبط با پرینترتان میتوانید به بخش مربوط به Printer Spooler دسترسی پیدا کنید. اکنون گزینه Print directly to the printer را انتخاب کنید. البته مدت زمانی طول میکشد تا پرینتر تمام اطلاعات را دریافت کند اما این گزینه برای موقعیتهایی که پرینتر دچار اختلال شده و شما نیاز دارید تا قبل از راهاندازی مجدد سیستم چاپهایتان را تحویل بگیرید بسیار مفید است.
جلوگیری از قاطی شدن صفحات چاپ شده
با انتخاب گزینه Properties مربوط به پرینترتان، در قسمت Advanced بر روی گزینه Separator Page کلیک کنید. بعد از فشار دادن دکمه Browse، پوشه systemrootsystem32 را پیدا کرده و یکی از گزینههای ویندوز برای چاپ صفحه جداکننده مثل pcl.sep را انتخاب کنید. این کار باعث میشود که بعد از اتمام چاپ هر فایل، یک صفحه جداکننده قرار گیرد و سپس چاپ فایل بعدی آغاز شود.
90/5/15
12:1 ع
ممکن است تاکنون راههای گوناگون نرمافزاری برای از کار انداختن ماوس و قفل آن شنیده باشید. به طوری که ماوس با وجود اتصال به کامپیوتر، عمل نکرده و نشانگر آن در محیط ویندوز کار نکند. در این ترفند برای از کار انداختن ماوس از یک روش غیر نرمافزاری و تا حدودی عجیب بهره خواهیم برد و به نوعی سر موش کامپیوترتان را خواهیم برید! از این ترفند میتوانید برای شوخی با دوستانتان استفاده کنید.
برای این کار:
شما تنها به مقدار اندکی خمیر بازی احتیاج دارید. خمیرهای بازی در فروشگاههای اسباب بازی فروشی به سادگی قابل خریداری هستند. همچنین میتوانید از آدامس هم به جای خمیر استفاده کنید.
ماوس شما نیز بایستی ماوس نوری باشد. نه از نوع ماوسهای قدیمی و گویدار.
اما برای از کار انداختن ماوس:
کافی است مقدار اندکی خمیر به اندازه نوک انگشت را در زیر ماوس، درست در مرکز منطقهای که نور از ماوس خارج میشود قرار داده و بچسبانید.
اکنون در صورتی که با ماوس کار کنید، ماوس به سادگی حرکت میکند اما نشانگر ماوس بی حرکت ایستاده است.
با برداشتن خمیر از روی ماوس مجدد میتوانید از ماوس استفاده کنید.
ترجیحأ از خمیر به جای آدامس استفاده کنید، چرا که چسبندگی آدامس بیشتر است و ممکن است به این آسانی از روی ماوس پاک نشود.
90/5/15
11:59 ص
آیا تاکنون به این موضوع اندیشیدهاید که به وسیله Paint ویندوز که یک ابزار ساده نقاشی و ویرایش تصویر است، میتوانید نگاتیوهای عکس خود را به عکسهای رنگی تبدیل کنید؟ و عملأ بدون نیاز به هیچگونه تجهیزات تخصصی عکاسی نگاتیوهای خود را چاپ کنید. تنها به وسیله یک دوربین دیجیتال که میتواند دوربین موبایل باشد و نرم افزار Paint موجود در محیط ویندوز. البته نتیجه دارای کیفیت بالایی نخواهد بود اما کار شما را راه خواهد انداخت. هماکنون به معرفی این ترفند میپردازیم.
ابتدا شما بایستی تصویر نگاتیو خود را وارد کامپیوتر کنید.
برای اینکار اگر میتوانید از اسکنر استفاده کنید و یا راه سادهتر اینکه توسط دوربین دیجیتال یا دوربین موبایل خود از نگاتیو به شکل دقیق عکس بگیرید. تنها دقت کنید محیط نور مناسبی داشته باشد و فلش دوربین نیز غیرفعال باشد. ترجیحأ پشت زمینه تصویر نیز سفید رنگ باشد.
پس از وارد کردن عکس به کامپیوتر، تصویر مورد نظر را به وسیله Paint ویندوز باز کنید.
بدین منظور از منوی Start به All Programs و سپس Accessories رفته و Paint را انتخاب کنید.
سپس از منوی File بر روی Open کلیک کرده و عکس مورد نظر را Open کنید.
پس از وارد شدن تصویر در محیط Paint، کافی است کلیدهای ترکیبی Ctrl+I را زده و یا از منوی Image گزینه Invert Colors را انتخاب کنید.
خواهید دید نگاتیو شما تبدیل به یک عکس رنگی و واضح شده است.
اکنون میتوانید با استفاده از File > Save as از تصویر رنگی خود خروجی بگیرید.
اینکار توسط نرم افزارهای پیشرفتهتر نظیر Adobe Photoshop به شکل حرفه ایتر صورت میپذیرد.
90/5/15
11:58 ص
در صورتی که با برنامههای مجموعه نرمافزاری آفیس 2007، نظیر Word یا Excel کار کرده باشید، حتماً میدانید این برنامهها در ظاهر جدید خود، دارای یک قالب آبی رنگ شفاف هستند. اما آیا تاکنون به این موضوع فکر کردهاید که جهت تنوع میتوان رنگ این قالب را از آبی به رنگی دیگر تغییر داد؟ در این ترفند قصد داریم نحوه تغییر رنگ قالب نرمافزارهای آفیس 2007 به رنگ مشکی یا نقرهای زیبایی را بیان نماییم.
بدین منظور:
یکی از برنامههای آفیس به عنوان مثال Microsoft Word 2007 را اجرا نمایید.
اکنون بر روی دکمه دایره شکل آفیس در بالای صفحه سمت چپ کلیک کنید.
در منوی ظاهر شده، از پایین منو بر روی دکمه Word Options کلیک کنید (دقت کنید در صورتی که برنامه دیگری باشد نام آن به جای Word وجود خواهد داشت).
در پنجره باز شده، در همان تب Popular، گزینه Color scheme را یافته و آن را بر روی Black یا Silver قرار دهید. Black رنگ سیاه و Silver رنگ نقرهای خواهد بود. با فشردن دکمه OK تنظیمات ذخیره خواهد شد و رنگ قالب تغییر خواهد کرد.
90/5/14
5:45 ص
یکی از راه های بسیار مناسب برای نصب سیستم عامل های مختلف (operating systems ) بروی برخی از کامپیوتر ها ( مانند نت بوک ها ( Netbook ) که فاقد دیسک خوان DVD و CD می باشند ) استفاده از حافظه های جانبی مانند فلش مموری ها ( Flash memory ) می باشد. در حالت عادی اگر یک کاربر کامپیوتر کلیه محتویات دی وی دی نصب ویندوز ویستا یا هر سیستم عامل دیگری را در داخل یک فلش مموری بریزد نمی تواند از این فلش مموری برای نصب سیستم عامل بروی کامپیوتری که سیستم عامل ندارد استفاده کند زیرا این حافظه جانبی قابلیت بوت شدن را ندارد . خوشبختانه با استفاده از برنامه Command Prompt سیستم عامل ویندوز ویستا و ویندوز هفت به راحتی و بدون نیاز به نرم افزار های جانبی ، دوستان می توانند یک فلش مموری قابل بوت بسازند و بعد از ساختن فلش مموری قابل بوت محتویات سی دی و یا دی وی دی نصب سیستم عامل را بروی این فلش مموری کپی کنند و از آن برای نصب سیستم عامل استفاده کنند .
من این آموزش را برای سیستم عامل ویندوز ویستا ( Vista ) توضیح میدهم و هیچ تفاوتی با ویندوز هفت ( Seven ) ندارد . برای انجام این کار به ترتیب زیر عمل کنید :
1- ابتدا یک فلش مموری با ظرفیت حداقل یک گیگا بایت را به یو اس بی ( USB ) کامپیوتر وصل کنید
2- برنامه Command Prompt یا CMD در ویندوز ویستا را اجرا کنید
3- بعد از اجرای نرم افزار Command Prompt ، در محیط داس عبارت diskpart را تایپ کنید و دکمه اینتر را فشار دهید
4- اینک عبارت list disk را تایپ کنید و دکمه اینتر را فشار دهید تا کلیه درایو دیسک های شما در این لیست نمایش داده شود . ( ظرفیت هارد لپ تاپ من 180 گیگابایت می باشد و برای آموزش بهتر به دوستان یک فلش مموری 2 گیگا بایتی به کامپیوترم وصل کردم که بعد از اجرای دستور list disk مطابق تصویر زیر این دو درایو دیسک را به صورت مجزا نشان میدهد که فلش مموری من با نام Disk 1 می باشد )
5- حال دستور select disk X را تایپ کنید ( به جای عبارت X شماره درایو فلش مموری را تایپ کنید )
6- سپس دستور clean را تایپ کنید
7- بعد از اجرای دستور clean دستور create partition primary را تایپ کنید
8- بعد از اجرای دستور فوق دستور select partition 1 را تایپ کنید
9- بعد از اجرای دستور فوق دستور active را تایپ کنید
10- حال باید فلش مموری خود را فرمت کنید که برای اینکار دستور format fs=fat32 را تایپ کنید ( با انجام این کار فلش مموری با فرمت fat32 فرمت بندی میشود البته دوستان می توانند فلش مموری خود را با NTFS نیز فرمت بندی کنند
11- بعد از اجرای دستور فوق باید کمی منتظر بمانید تا فلش مموری شما فرمت بندی شود . بعد از فرمت بندی شدن فلش مموری عبارت assign را تایپ کنید .
12- در انتها دستور exit را تایپ کنید و از برنامه Command Prompt خارج شوید . دوستان می توانند برای درک بهتر مراحل فوق بروی تصویر زیر کلیک کنند و مراحل انجام این کار را در محیط داس مشاهده کنند .
اینک دوستان می توانند به راحتی محتویات یک سی دی و یا دی وی دی نصب یک سیستم عامل ( مثلا ویندوز ایکس پی یا ویندوز هفت ) را در فلش مموری خود بریزند و از این فلش مموری قابل بوت برای نصب سیستم عامل بروی کامپیوتر استفاده کنند .
90/5/14
5:42 ص
همان طور که دوستان اطلاع دارند در حالت عادی نمی توان تصاویر متحرک از نوع فلش ، فیلم ، تصویر با فرمت Gif و ...... را برای پس زمینه دسکتاپ سیستم عامل ویندوز انتخاب کرد و این سیستم عامل از این لحاظ دارای محدودیت است . از طرف دیگه نرم افزارهایی در این زمینه وجود دارد که این امکان را به کاربر سیستم عامل ویندوز می دهد که تصاویر متحرک در پس زمینه ویندوز قرار دهند مانند نرم افزار Screen2Dream که با این نرم افزار می توان محافظ صفحه نمایش را به عنوان پس زمینه دسکتاپ انتخاب کرد ولی ایرادی که این نرم افزار دارد این می باشد که حافظه رم ( RAM ) بسیار زیادی مصرف می کند و عملکرد سیستم را بسیار کند می کند . برای رفع این مشکل و اینکه دوستان بتوانند یک تصویر متحرک در پس زمینه دسکتاپ خودشون قرار بدهند من با استفاده از چند فایل فلش ( Flash ) بسیار زیبا که از طریق اینترنت تهیه کرده ام و کاملا متناسب برای دسکتاپ می باشند و با تغییر و تبدیل آنها به فرمت Html ، این امکان را برای بازدید کنندگان سایتم فراهم کرده ام که می توانند این تصاویر متحرک بسیار زیبا از نوع فلش را بدون نیاز به نرم افزاری در پس زمینه دسکتاپ خود قرار دهند و نکته بسیار مفیدی که این تصاویر ذارند این می باشد که هیچ تاثیری بر عملکرد سیستم از لحاظ مصرف رم ( RAM ) نمی گذارد .
ابتدا یکی از فایل های زیر را دانلود کنید ( فرض می کنیم فایل باران (Rain-MPcomputer) را دانلود کرده اید).
بعد از دانلود کردن فایل مربوطه آن را از حالت فشرده خارج کنید .
اینک اگر فایل مربوطه را باز کنید در داخلش دو آیکون مطابق تصویر زیر مشاهده می کنید که یکی از آیکون ها به نام Rain-MPcomputer می باشد .
حال وارد کنترل پنل ویندوز شوید و بروی آیکون Disply کلیک کنید تا پنجره Disply Preperties باز شود .
اینک از طریق برگه Desktop بروی دکمه Browse کلیک کنید و مسیر فابل Rain-MPcomputer را بدهید و بعد از پیدا کردن فایل Rain-MPcomputer بروی دکمه Open کلیک کنید و در پنجره Disply Preperties بروی دکمه OK کلیک کنید .
بعد از انجام این کار یک تصویر متحرک بسیار زیبا به شکل بارش قطرات باران در بکگراند دسکتاپ مشاهده می کنید ( اولین تصویر این آموزش مربوبط به دسکتاپ کامپیوتر خودم می باشد که که در بکگراند دسکتاپم فایل Rain-MPcomputer رو قرار دادم )
90/5/12
2:13 ص
یکی از مزیت های کلی این نوع فایل ها این است که تقریبا هر نوع داده ای را می توان بدون نگرانی از تغییر آن ها، درون این فایل ها قرار داد. همچنین محتویات این فایل ها توسط هر کسی که برنامه Acrobat Reader را داشته باشد، به راحتی قابل دسترسی است.
بررسی ها سبب شده است که بیشتر از گذشته به موفقیت فایل های Adobs PDF اذغان کنیم. یکی از مزیت های کلی این نوع فایل ها این است که تقریبا هر نوع داده ای را می توان بدون نگرانی از تغییر آن ها، درون این فایل ها قرار داد. همچنین محتویات این فایل ها توسط هر کسی که برنامه Acrobat Reader را داشته باشد، به راحتی قابل دسترسی است. اما استفاده از این روش همیشه هم نمی تواند مشکل گشای شما باشد، به طور مثال وقتی حجم این نوع فایل ها بی اندازه زیاد می شود، دیگر استفاده و انتقال آن ها کار آسانی نخواهد بود و این امر وقتی دردسر سازتر می شود که شما باید فایل PDF خود را بدون از دست دادن کیفیت محتوای آن ها، به فرد مورد نظر یا رایانه مقصد انتقال دهید. تا او بتواند به راحتی از فایل شما استفاده کند. ساخت فایل PDF با برنامه های گوناگونی میسر است. بیشتر برنامه های نشر رومیزی و برنامه های گرافیکی و برخی برنامه های پردازشگر متون، می توانند این نوع فایل را بسازند. اما اگر برنامه ای که هم اکنون از آن استفاده می کنید. به طور عادی قادر به ساخت آن ها نیست، می توانید با تهیه برنامه Acrobat Reader این فایل ها را به راحتی بسازید. با هر نرم افزاری که فایل PDF را می سازید، باید به سه مورد اندازه فایل، کیفیت و قابلیت فشرده سازی توجه کنید تا بتوانید بهترین PDF را بسازید. در این مقاله نه روش مختلف را برای بهینه سازی این فایل ها به شما معرفی خواهیم کرد.
? انتخاب یک Preset
اگر شما با مفاهیمی از قبیل، وضوح تصویر، تغییر حجم تصویر در هنگام تبدیل نوع آن، و فشرده سازی آشنا باشید. خواهید توانست با انتخاب یک Preset مناسب در برنامه خود یک فایل بهینه ایجاد کنید، مثلا برنامه Adobe In Desingn هفت خروجی Preset را از صفحه نمایش تا انتشار به شما معرفی می کند.
? انتخاب نوع خروجی PDF
یک مسئله مهم و حساس در اسناد عکس دار، تنظیم درست وضوح تصویر است که در کیفیت و حجم فایل PDF تاثیر به سزایی دارد. شما باید بدانید که خروجی نهایی فایل PDF شما به چه صورت خواهد بود، آیا تنها قرار است که کاربر آن را در صفحه نمایش ببینید یا باید آن را چاپ کند. صفحات رایانه ها، اغلب تصاویر با وضوح 72dpi را خوب نشان می دهند و این وضوح حجم زیادی را نیز اشغال نمی کند. ولی در مقایسه با آن ها، چاپگرها خروجی ای برابر 300dpi یا بالاتر دارند. که اگر اسناد عکس دار خود را با همان وضوح 72dpi چاپ کنیم، تصاویر به صورت نقطه به نقطه و غیرشفاف چاپ خواهند شد. اگر هم وضوح تصویر را تا 300dpi بالا می برید، مقدار قابل توجهی به حجم فایل شما افزوده می گردد. اگر فایل PDF شما برای استفاده در صفحه نمایش ساخته می شود. قبل از آن که اقدام به پخش آن کنید، بهتر است آن ها را چاپ و کیفیت آن ها را ارزیابی کنید. اگر واقعا به کیفیت بالای چاپ احتیاج دارید، بهتر است که دو نسخه از یک PDF تهیه کنید، یکی برای صفحه نمایش که حجم کمتری دارد و دیگری برای چاپ که حجم بیشتر و کیفیت بهتری دارد.
? تنها یک بار فشرده کنید!
فشرده کردن تصویرها در فایل های حاوی تصاویر، می تواند کمک خوبی برای شما باشد تا این که حجم فایل را کم کنید. این امکان وجود دارد که هر یک از خروجی های برنامه ساخت محتویات ( Content Cretion Program ) را فشرده کنید یا بعدا داخل خود Acrobat آن ها را فشرده نمایید. اگر شما در دو مرحله تصویرتان را فشرده کنید، با این که ترفند خوبی برای کاستن حجم فایل به نظر می رسد، ولی این کار سبب می شود فایل شما افت کیفیت قابل ملاحظه ای پیدا کند. بنابراین بهتر است فایل خود را تنها در تولید PDF نهایی فشرده کنید. بهترین راه هم برای تولید فایل تولید فایل نهایی استفاده از ابزارهای معمولی خود برنامه ساخت محتویات است که می توان از آن استفاده کرد و یا خود Acrobat یا بدون فشرده سازی از برنامه ساخت محتویات PDF تان بگیرید و بعد در نهایت در Acrobat آن را فشرده کنید.
? استفاده از تصاویر خاکستری
استفاده از تصاویر طیف خاکستری به جای تصاویر رنگی می تواند تا 25 درصد از حجم فایل شما را کم کند.
? استفاده از رنگ های RGB برای صفحه نمایش
اگر مطمئن هستید که خروجی فایل شما تنها صفحه نمایش است، از رنگ های RGB استفاده کنید. این کار باعث می شود برخلاف رنگ های CMYK . تقریبا 50 درصد از حجم فایل شما کاسته شود.
? پیدا کردن عوامل افزایش حجم
Acrobats PDF Optimizer می تواند برای شما یک « Space Audit » انجام دهد که در نهایت لیستی از تمام اجزای سازنده فایلتان با مقدار حجم آن ها و درصد اشغال فضای آن ها را روبه روی خود، خواهید دید. بنابراین می توانید اجزایی که فضای بیشتری را اشغال کرده اند شناسایی کنید. به بخش AdvacedPDF Optimizer بروید. روی کلید «Audit Space » کلیک کنید. برای این که به صورت دستی فایل خود را کوچک کنید، اینجا محل خوبی خواهد بود.
? بهره گیری از فونت های رایج
در متون فایل های PDF ، غالبا از فونت هایی استفاده می شود که می توانند فضای زیادی را اشغال کنند. شما می توانید آن ها را با فونت های مناسب عوض کنید و به ازای هر فونت 40 کیلوبایت از حجم فایل بکاهید. اما اگر کامپیوتر مقصد فونت انتخابی شما را نداشته باشد، Acrobat از یک جایگزین برای آن استفاده خواهد کرد که علاوه بر این که در مواردی نتیجه مطلوب نخواهد داشت، ممکن است باعث تغییر ناخواسته یا تحریف PDF شما نیز بشود. پیشنهاد می شود از فونت های رایجی مثل Arial و Times Roman استفاده کنید تا با خیال آسوده تری PDF خود را انتشار دهید.
? سازگاری را فراموش نکنید
در Adobe ابزارهای پیشرفته تری برای کم کردن حجم فایل ها وجود دارد که در هر نسخه از Adobe این ابزارها بهینه تر شده اند و می توانند مقدار بیشتری از حجم فایل را کم کنند، اما نکته قابل توجه این است که کاربران PDF شما همواره باید از آخرین نسخه های این نرم افزار استفاده کنند تا بتوانند به آن مراجعه کنند، آماده کنید. اگر با پیش فرض های خود برنامه Acrobat به ساخت فایل PDF اقدام کنید، ممکن است در نهایت سندی برای شما ساخته شود که تمام کاربران نتوانند آن را بخوانند و در استفاده از بخشی آن دچار مشکل شوند.
? فشرده سازی فایل های چند رسانه ای
اگر می خواهید فایل صوتی یا ویدئویی را درون فایل PDF جاگذاری کنید، لازم است آن ها را با بیشترین حالت فشرده سازی قابل انجام (در حالت Streaming ) کوچک کنید. این کار با نرم افزارهایی مثل Quick Time یا Microsoft Windows Media قابل انجام است. در فایل های صوتی سخنرانی می توانید سرعت رمزگذاری را تا 84Kbps پایین بیاورید و افت کیفیت قابل ملاحظه ای را هم احساس نکنید. البته این کار باعث کاهش زیاد حجم فایل صوتی خواهد شد. در حالی که فایل های موسیقی حداقل به سرعت 69Kbps برای داشتن کمترین کیفیت نیاز دارند. فایل های ویدئویی نیز با سرعت 300 تا 400Kbps رمزنگاری می شوند که در این حالت شما وضوح 320x240 را خواهید داشت. اما کم تر از 200Kbps کیفیت تصویر افت قابل ملاحظه ای خواهد داشت. با این که شما با این روش ها می توانید از مقدار حجم این فایل ها بکاهید، در نهایت با اضافه کردن آن ها به فایل PDF ، باعث افزایش زیاد حجم آن خواهید شد. استفاده از روش های ارائه شده، شما را به سمتی هدایت خواهد کرد که بتوانید در نهایت یک فایل PDF خوب و با کیفیت و در حجمی کم به کاربر خود انتقال دهید که در هنگام استفاده از این فایل ها با هیچ مشکلی مواجه نشود.
90/5/12
2:9 ص
پاک کردن یکی از آسانترین کارهای کامپیوتری است. سازندگان سیستم عامل، مانند مایکروسافت، برای این که پیش از پاک کردن چیزی به کاربر فرصت فکرکردن بدهند، یک پیام هشدار در سیستم عامل تعبیه می کنند. در نتیجه، اگر کاربر دستور پاک کردن یک فایل نادرست را صادر کرده باشد، سیستم عامل یک فرصت برای کاربر فراهم می کند.
با وجود این، گاهی همین دستور ساده مسئله ساز می شود و برای حذف کردن بعضی از فایلها با دشواری مواجه می شویم. علتهای فراوانی برای این مسئله وجود دارد، اما همه آنها در یک چیز مشترک هستند: وقتی چیزی در برابر دستور حذف کردن کاربر مقاومت می کند، به تدریج کاربر را خسته و عصبی می کند.
? وضعیت درست
حذف کردن یک فایل، معمولاً بسیار ساده است. برنامه ای که در حال کار با آن هستید ممکن است پیش از پاک کردن یک فایل، یک پیام هشدار به شما بدهد، و از شما بخواهد که پیش از اجرای این عمل، تأیید کنید که واقعاً خواهان حذف آن فایل هستید. پس از تأیید شما، آن فایل وارد زباله دانی می شود.
نگارشهای مختلف ویندوز پس از ویندوز95، همگی حاوی برنامه Recycle Bin هستند، که یک نماد زباله دانی بر روی میزکار ( Desktop ) است که موقتاً فایلهای حذف شده را در خود جای می دهد. Recycle Bin به این دلیل حضور دارد که فرصتی دیگر برای تفکر داشته باشید، تا اگر از حذف یک فایل پشیمان شده باشید، بتوانید آن فایل را از زباله دانی بازیابی کنید. فایلهای ذخیره شده در Recycle Bin ، بسته به اندازه سطل آشغال (Bin) ، مدتی در سطل آشغال می مانند. (به طور پیش فرض، ویندوز اندازه Recycle Bin را 10 درصد ظرفیت کل دیسک سخت تعیین می کند.)
اما توجه داشته باشید که Recycle Bin در بعضی از موقعیتها حضور ندارد. به عنوان مثال، اگر یک فایل ذخیره شده در یک درایو فلش یا درایو USB را حذف کنید آن فایل وارد Recycle Bin نمی شود. درایوهای شبکه نیز چنینند، که آنها هم حاوی Recycle Bin نیستند. معمولاً، یک فایل ذخیره شده در یک درایو شبکه بلافاصله حذف می شود. اما نظر به این که از درایوهای شبکه معمولاً پشتیبان گیری می شود، احتمالاً یک نسخه از فایل حذف شده در رسانه پشتیبان وجود دارد که می توانید آن را در صورت نیاز بازیابی کنید.
? دوباره آزمایش کنید
سعی می کنید که یک فایل را حذف کنید، اما یک پیام هشدار به شما می گوید که آن فایل را نمی توان حذف کرد. وقتی چنین وضعیتی رخ می دهد، مرحله اول آن است که مشخص کنید که آیا آن فایل به وسیله یک برنامه دیگر در حال استفاده هست یا نه. به عنوان مثال، اگر بخواهید که فایلی را حذف کنید که در برنامه Word باز شده است، ابتدا باید به برنامه Word بروید، و آن فایل را در داخل Word ببندید. وقتی این فایل را در Word بستید، باید بتوانید آن را بدون مسئله ای حذف کنید.
در اکثر موارد، ویندوز اکس پی نام برنامه ای را که در حال استفاده از فایل مسئله دار است به شما می گوید. در نتیجه، بستن آن فایل و سپس حذف آن بسیار آسان می شود. از طریق آیکن یا بسط فایل نیز می توانید رد پای برنامه ای را که در حال استفاده از آن فایل است پیدا کنید. به عنوان مثال، اگر بسط یک فایل، « .PDF » باشد، می دانید که یک فایل Adobe Acrobat است که با استفاده از برنامه Adobe Acrobat یا Adobe Acrobat Reader به نمایش در می آید.
گاهی، حتی بستن یک برنامه کاربردی استفاده کننده یک فایل نیز کافی نیست. این وضعیت به دلیل مسئله دار بودن آن برنامه رخ می دهد و حتی چنین برنامه ای پس از بسته شدن نیز اجازه حذف شدن فایل را فراهم نمی کند. در پاره ای از موارد، ممکن است یک برنامه بسته به نظر بیاید (چون شما از برنامه خارج شده اید)، اما باز هم در زمینه در حال کار باشد.
به عنوان مثال، وقتی از بعضی از برنامه های کاربردی خارج می شوید، به طور کامل بسته نمی شوند و در زمینه در حال اجرا باقی می مانند. این برنامه ها ممکن است به صورت یک آیکن کوچک در System Tray (ناحیه ای در ویندوز در بخش پایین–راست صفحه که در آن تعدادی آیکن کوچک مشاهده می کنید) ظاهر شوند. اگر حدس می زنید که علت مسئله همین باشد، آیکن برنامه را در System Tray بیابید و آن را ببندید. برای اکثر برنامه ها، کلیک–راست کردن روی آیکن System Tray ، سبب بازشدن یک منوی کوچک حاوی فرمان Exit یا Close می شود. روی فرمان مناسب کلیک کنید و سپس فایل مسئله دار را حذف کنید.
اگر برنامه کاربردی استفاده کننده از فایلی که می خواهید حذف شود بسته باشد، و در System Tray نیز آیکنی نداشته باشد، و نتوانید آن فایل را حذف کنید، ممکن است با برنامه ای برخورد کرده باشید که ضعف برنامه نویسی دارد و حتی پس از خروج از برنامه به طریق عادی، فایلهای مورد استفاده خود را آزاد نمی کند.
برای بستن این نوع برنامه، کلید ترکیبی CTRL و ALT و DELETE را برای باز کردن windows Task Manager بزنید. به صفحه Processes بروید و فهرست برنامه ها و پراسسهای در حال اجرا در سیستم خود را بررسی کنید. متأسفانه، محتویات این فهرست معمولاً نامهای برنامه های مختوم به بسط EXE یا نامهای فایل مختوم به DLL هستند. در نتیجه، اصطلاحات موجود در آن ممکن است کمی پیچیده و رمزی به نظر بیایند. معمولاً، نام فایل قابل اجرای یک برنامه کاربردی، همسان با نام آن برنامه کاربردی است: به عنوان مثال Excel.exe نام فایل قابل اجرای برنامه Excel است. در فهرست جستجو کنید، نام فایل قابل اجرای برنامه کاربردی مسئله دار را پیدا کنید، و روی دکمه End Process کلیک کنید تا بسته شود.
صفحه Processes در پنجره windows Task Manager ، فهرستی از همه پراسسهای در حال اجرای سیستم را نشان می دهد. در پاره ای از موارد، این پنجره ممکن است تنها روش بستن یک برنامه کاربردی باشد که فایلی را که بنا دارید حذف کنید آزاد نمی کند.
اگر نام فایل قابل اجرای برنامه واضح نباشد، به پوشه آن برنامه که حاوی فایلهای برنامه ای آن برنامه کاربردی است بروید. برای این کار، روی My Computer ، بعد Local Disk (C:) و سرانجام پوشه Program Files کلیک–دوضرب کنید. در فهرست پوشه ها جستجو کنید و پوشه حاوی برنامه مسئله دار را بیابید و سپس روی آن کلیک–دوضرب کنید تا باز شود. نامهای فایل مختوم به بسط « .EXE » را جستجو کنید، یکی از آنها باید فایل اصلی قابل اجرای برنامه باشد، که با دانستن نام آن، می توانید آن را در صفحه Processes در windows Task Manager ببندید.
اگر همه این کارها توفیقی در پی نداشتند، ناتوانی در حذف یک فایل می تواند نشانه خرابی در سیستم فایل باشد. بدین معنی که ناحیه ای از دیسک سخت که آن فایل در آن ذخیره شده است خراب شده است. این خرابی می تواند یک مسئله نرم افزاری یا سخت افزاری باشد. به عنوان مثال، اگر ناحیه ای از دیسک سخت شما صدمه دیده باشد، رفتارهای عجیب می تواند رخ بدهد.
برای این که ویندوز را به یافتن و تصحیح خطاهای سیستم فایل وادار کنید، روی Start ، All Programs ، Accessories ، System Tools ، و Disk Defragmenter کلیک کنید. روی دکمه Analyze در پنجره Disk Defragmenter کلیک کنید. ویندوز، دیسک سخت را از لحاظ خطاهای سیستم فایل بررسی خواهد کرد و اگر خطایی بیابد در صورت امکان آن را تصحیح خواهد کرد. حال، حذف فایل مسئله دار را امتحان کنید.
اگر پس از این تعمیر نرم افزاری، باز هم نتوانستید فایل مسئله دار را حذف کنید، ممکن است دیسک سخت شما عیوبی جدی پیدا کرده باشد که نشانه اواخر عمر دیسک سخت است. از فایلهای مهم خود پشتیبان گیری و دیسک سخت را تعویض کنید.
? مسائل فایلهای ویدئویی
ممکن است پیام خطای زیر را به هنگام اقدام برای حذف یک فایل دارای بسط فایل « .AVI » دریافت کنید:
یا پیام « Access Denied » به نمایش درآید.
این مسئله به این دلیل می تواند رخ بدهد که ویندوز اکس پی برای فایلهای ویدئویی (مانند فایلهای AVI )، تصویرهای کوچکی ( thumbnails) می سازد که اولین قاب ویدئوی داخل فایل را نشان می دهند. این خصوصیت به کاربران امکان می دهد که بدون بازکردن یک فایل، به آسانی دریابند که محتویات داخل فایل چیست.
ویندوز اکس پی برای فراهم ساختن این خصوصیت، از نوعی فایل به نام Shell Media Extension (Shmedia.dll) بهره می گیرد. این خصوصیت معمولاً به طور کامل کار می کند، اما هرگاه یک فایل ویدئویی خراب شود، یا با Shmedia.dll به خوبی پخش نشود (به نمایش در نیاید)، سیستم این فایل را «قفل» می کند و آن را آزاد نمی کند، حتی پس از بازبوت کردن کامپیوتر.
برای حل کردن این مسئله، یکی از دو کار زیر را می توانید انجام بدهید. اول این که می توانید یک سطر فرمان را با کلیک کردن روی Start ، و بعد Run ، و آنگاه تایپ کردن cmd در کادر متنی، باز کنید. در سطر فرمان، عبارت زیر را تایپ کنید:
و بعد کلید Enter را بزنید. به عنوان مثال، اگر فایل مورد نظر در پوشه ای به نام Video در دیسک سخت C: باشد، فرمان CD C:\Video را برای بازکردن آن پوشه تایپ کنید. فرمان dir را در سطر فرمان تایپ کنید تا فهرست فایلهای داخل این پوشه را ببینید و سپس فرمان DEL file name را برای حذف فایل تایپ کنید (که در آن file name ، نام فایلی است که می خواهید حذف کنید).
اگر نام پوشه بیش از شش کاراکتر داشته باشد، باید با گنجاندن ~1 ، پس از اولین شش کاراکتر، آن نام را کوتاه کنید. به عنوان مثال، اگر نام پوشه ای که سعی می کنید به آن برسید « Program Files » باشد، برای باز کردن این پوشه در سطر فرمان باید فرمان CD C:\progra~1 را تایپ کنید. این از آن روست که محیط سطر فرمان نمی تواند نامهای فایل طولانی را پردازش کند.
روش دوم به اصلاح رجیستری ویندوز نیاز دارد. ( یادآوری: اصلاح سیستم با استفاده از برنامه Registry Editor می تواند خطاهایی به وجود بیاورد که سیستم عامل را ناپایدار کند. همواره پیش از ویرایش رجیستری حتماً از داده های مهم خود پشتیبان گیری کنید). برای این کار، روی Start و بعد Run کلیک کنید و سپس regedit را در کادر متنی تایپ کنید. پس از بازشدن برنامه Registry Editor ، کلید زیر را پیدا کنید:
روی این کلید در بخش سمت راست پنجره Registry Editor کلیک کنید تا انتخاب (های لایت) شود، روی این کلید کلیک–راست کنید، و Delete را از منویی که ظاهر می شود انتخاب کنید. حالا پیش نمایشهای thumbnail فایلهای ویدئویی را دیگر نخواهید دید، اما می توانید فایل AVI مسئله دار را حذف کنید.
? برای حفاظت از خودتان
فایلی را در یکی از پوشه های سیستمی ویندوز خود حذف می کنید، اما هر وقت این پوشه را که حاوی این فایل بوده است باز می کنید، دوباره آن فایل را می بینید، چه خبر است؟
ویندوز اکس پی برای جلوگیری از این که کاربران به طور تصادفی ویندوز خود را خراب نکنند، خصوصیتی به نام windows File Protection دارد _که به طور پیش فرض فعال است. (این خصوصیت در ویندوز میلینیم به نام System File Protection است). اگر فایلی را حذف کنید که ویندوز آن را مهم می داند، آن فایل به طور خودکار در مکان درست خود از یک نهانگاه حاوی فایلهای مهم و حساس که ویندوز در دیسک سخت شما نگه می دارد بازذخیره می شود.
اگر سعی کنید که فایلی را که در یکی از پوشه های سیستمی ویندوز قرار دارد حذف کنید، احتمالاً قادر به اجرای این کار نخواهید بود، مگر این که windows File Protection را غیرفعال کنید و غیرفعال کردن windows File Protection به اصلاح بخشی از یک فایل DLL با استفاده از یک برنامه ویرایشگر اعداد هگزادسیمال (مبنای شانزده) نیاز دارد.
اگر دلیل موجهی برای این کار ندارید، بهتر است دست به windows File Protection نزنید، زیرا برای حفاظت از شما کار می کند. فقط کاربران پیشرفته ای که تجربه کافی در تنظیمهای سیستمی دارند می توانند windows File Protection را غیرفعال و فایلهای ذخیره شده در پوشه های سیستمی ویندوز را حذف کنند.?
90/4/21
9:35 ص
Visual Effects افکت های بصری هستند که در درون ویندوز XP به طور پیش فرض گنجانده شده اند و شامل افکت های منوها ، سایه موس ، سبک های بصری موجود بر روی دکمه ها و سایه های آیکون ها می باشد. این افکت ها با این که کم هستند اما ممکن است بر روی سیستم های قدیمی به خوبی اجرا نشوند و علاوه بر آن از سرعت پردازش اطلاعات ویندوز بکاهند. پس در صورتی که چندان به زیبایی ویندوز خود اهمیت نمیدهید و سرعت ویندوز برای شما مهم تر است از این ترفند استفاده کنید.
بدین منظور:
1- بر روی My Computer راست کلیک کنید.
2- Properties را انتخاب کنید.
3- بر روی تب Advanced کلیک کنید.
4- در زیر Profemance بر روی دکمه Setting کلیک کنید.
5- در اینجا شما می توانید تمامی این افکت ها را کنترل کنید و به سلیقه خود آنها را غیرفعال کنید.
90/4/18
10:12 ص
در صورتی که از نسخه 8 مرورگر Internet Explorer استفاده میکنید ممکن است به این مشکل برخورده باشید که مرورگر به طور غیرعادی صفحات اینترنت را کند باز میکند. این موضوع به هنگامی که چندین تب را باز کردهاید نیز شدت بیشتری میگیرد. این مشکل میتواند از رجیستر نشدن یکی از فایلهای هستهای اینترنت اکسپلورر در هنگام نصب ناشی شده باشد. هم اکنون قصد داریم به معرفی ترفندی ساده جهت حل این مشکل بپردازیم. اگر حس میکنید سرعت لود صفحات در IE8 کم است، این ترفند را حتماً آزمایش کنید.
بدین منظور:
اگر از ویندوز XP استفاده میکنید:
از منوی Start بر روی Run کلیک کنید.
در محیط Run عبارت cmd را وارد کرده و Enter بزنید.
و اگر از ویندوز ویستا یا 7 استفاده می کنید:
منوی Start را باز کنید.
سپس عبارت cmd را وارد نموده و Enter بزنید.
حال در پنجره Command Prompt دستور زیر را وارد نموده و Enter بزنید:
regsvr32 actxprxy.dll
مشاهده پیغام DllRegisterServer in actxprxy.dll succeeded به معنای موفقیتآمیز بودن کار است.
در پایان یک بار سیستم را از نو راهاندازی کنید.