89/11/26
6:58 ع
آیا باطری لپ تاپ شما بطور پبوسته نیاز به شارژ دارد؟ با رعایت 7 پیشنهاد زیر در هنگام اجرای ویندوز می توانید استفاده ی طولانی تری از باطری لپ تاپ خود بکنید:
1- ابتدا بایستی مطمئن شوید که باطری لپ تاپ شما بطور کامل شارژ نگه می دارد. برای این منظور ابتدا لپ تاپ خود را خاموش کنید سپس باطری را چندین ساعت شارژ کنید. سپس کابل شارژ را از لپ تاپ خود جدا کنید و یک لپ تاپ را روشن کنید. آنگاه با کمک دفترچه راهنمای سازنده ظرفیت باتری خود را آزمایش کنید.
2- اگر با شبکه در ارتباط هستید، هر وقت که لازم شدOffline شوید. ارتباطات شبکه ای می تواند از باطری شما توان زیادی بکشد.
3- وسایلی مانند فلش را که به USB متصل می شوند، هنگامی که استفاده نمی شوند، از USB جدا کنید؛ چرا که این وسایل می توانند برق بسیار زیادی مصرف کنند. حتی بعضی از این دستگاه ها برای شارژ خود از USB استفاده می کنند. و باتری خود را از طریق باتری لپ تاپ شما شارژ می کنند.
4- برنامه هایی وجود دارند که در پس زمینه ی کار شما اجرا می شوند، این برنامه ها هنگام راه اندازی سیستم عامل شما به صورت اتوماتیک راه اندازی و فعال می شوند. مانند ساعت یا دیسک دیفراگمنتر یا حتی یک دیکشنری آنهایی را که لازم ندارید غیر فعال سازید. اما برنامه هایی مانند فایروال یا آنتی ویروس را هرگز غیر فعال نکنید، زیرا ممکن است منجر به خطرات امنیتی شود!
5- اسکرین سیور خود را عوض کرده و اسکرین سیور بدون عکس (Blank Screen) بگذارید. وقتی کامپیوتر شما کار خاصی انجام نمی دهد، نیازی نیست شارژ باطری را با نمایش تصاویر آتش بازی یا متون بسیار بزرگ هدر دهید.
6- اگرچه نباید برنامه ی آنتی ویروس خود را غیر فعال کنید، اما تا وقتی لپ تاپ را به برق متصل نکرده اید، سیستم خود را اسکن کامل نکنید. برای اسکن جاسوس افزارها (Spyware) نیز به همین ترتیب.
7- مهمتر از همه، هنگامی که از کامپیوتر خود استفاده نمی کنید، آنرا خاموش (Shotdown)، آماده باش (Stanby) یا hibernate کنید.
89/11/26
6:52 ع
اگر از لپ تاپ خود به خوبی مراقبت کنید بدون شک عمر مفید آن بیشتر خواهد شد و کمتر لنگ تعمیر آن خواهید شد. کل کار هایی را که باید انجام دهید را در 5 روش ساده و کاربردی برای خوانندگان خلاصه کرده ایم تا مورد استفاده دوستان عزیز قرار گیرد.
1- از یک سطح صاف و سخت استفاده کنید. لپ تاپ کامپیوتری بسیار جمع و جور و کوچک است، که فضای خالی کمی بین قطعات با یکدیگر و با بدنه وجود دارد. بنابراین بیشتر گرمای تولید شده توسط این تجهیزات باید از زیر و اطراف بدنه لپ تاپ خارج شود. بنابراین اگر سطح زیر لپ تاپ صاف و سخت باشد. فضای کافی برای تهویه هوای گرم وجود دارد. بعضی افراد عادت دارند با لپ تاپ در رختخواب کار کنند ولی با قرار دادن آن بر روی تشک نرم نه تنها همین مسیر محدود برای تهویه هوای گرم مسدود می شود بلکه خاصیت عایقی رختخواب سبب می شود سطح زیرین لپ تاپ شما به شدت گرم شود که این معضل می تواند صدمه جدی به لپ تاپ یا نوت بوک شما وارد کند.
2- برای نگهداری لپ تاپ از کیف استفاده کنید. استفاده از کیف لپ تاپ بخصوص برای افرادی که زیاد مسافرت می کنند، حیاتی است. این کیف ها دارای یک لایه بالشتک و یک لایه محافظ است که از نوت بوک شما در برابر ضربه، خراشیدگی، تکان های شدید و لرزش محافظت می کند. و اگر یک کیف لپ تاپ با کیفیت و ضد آب داشته باشید در صورتیکه در زیر باران گیر بیفتید مشکل نفوذ آب را نخواهید داشت. و اگر نا خواسته لپ تاپ از دست شما بیفتد احتمال صدمه دیدن یا صدمه جدی دیدن آن بسیار کمتر است. فایده دیگر استفاده از کیف نفوذ کمتر گرد و خاک به داخل آن است بنابراین خنک کاری آن بهتر انجام خواهد گرفت. بهتر است یک پارچه یا کاور مناسب در کیف لپ تاپ خود داشته باشید و وقتی که می خواهید لپ تاپ خود را خاموش کرده مدت طولانی روی میز رها کنید، بهتر است روی آن را بپوشانید تا گرد خاک بداخل آن نفوذ ننماید.
3- از کولر لپ تاپ استفاده کنید. کولر لپ تاپ یک وسیله مسطح است که داخل آن فن وجود دارد و به تهویه و خنک کاری لپ تاپ کمک می کند و در زیر آن قرار می گیرد. این کولر ها تغذیه الکتریکی خود را از پورت USB لپ تاپ تامین می کنند. کولر لپ تاپ یک وسیله با قیمت مناسب است که راه حل خوبی برای مشکل اضافه دمای لپ تاپ است. برتری دیگر این روش فراهم کردن یک سطح صاف و سخت است بنابراین می توانید لپ تاپ گرانقیمت خود را در رختخواب هم بدون نگرانی استفاده کنید.
4- اگر لپ تاپ خود را استفاده نمی کنید آن را خاموش کنید. بر خلاف کامپیوتر های رومیزی لپ تاپ ها به گونه ای طراحی نشده اند تا یک کامپیوتر دائم کار باشند. کامپیوتر شخصی شما می تواند چند هفته به طور مداوم کار کند تا مثلاً فایل های ویدیویی مورد نظر شما را از اینترنت دانلود کند. ولی لپ تاپ چنین کامپیوتری نیست. بنابراین بهتر است هر گاه از آن استفاده نمی کنید، خاموشش کنید. پیشنهادی که برای جلوگیری از روشن ماندن زیاده از حد لپ تاپ می تواند مفید واقع شود استفاده از تنظیمات Power Option در کنترل پنل ویندوز است. این قابلیت برای مدیریت مصرف انرژی مورد استفاده قرار می گیرد و شما می توانید از آن برای خاموش کردن ابتدا هارد دیسک و سپس خود لپ تاپ استفاده کنید.
5- با لپ تاپ نخورید و نیاشامید. خوردن و آشامیدن در اطراف لپ تاپ را غدقن کنید. یا آنرا سر میز غذا نگذارید. تکه های غذا می تواند از میان کلید های صفحه کلید به داخل قطعات لپ تاپ نفوذ کند. و یک لپ تاپ کثیف که تکه های غذا به داخل آن نفوذ کرده است محل مناسبی برای لانه کردن حشرات است. و اگر نوشیدنی شما روی لپ تاپ بریزد به احتمال زیاد صدمه جدی خواهد دید. زیرا مایعات سبب بروز اتصالی در مادربرد، هارد دیسک، پرسسور و... می شود. به این ترتیب از دست دادن اطلاعات و صدمه دائمی به قطعات مهم لپ تاپ خود را تجربه خواهید کرد. که در اکثر مواقع هزینه تعمیر آن از خرید یک لپ تاپ نو گرانتر تمام می شود.
89/11/26
6:52 ع
امروزه دانش کامپیوتر آنقدر پیشرفت کرده است که می توان بدون مشکل کامپیوتر را برای مدت طولانی یا حتی به صورت 24 ساعته روشن نگه داشت حتی می توان از زمان بی کاری کامپیوتر برای Update آنتی ویروس کامپیوتر و اسکن آن استفاده کرد. ولی برای روشن نگه داشتن طولانی کامپیوتر نکته هایی وجود دارد که یاد آوری انها خالی از لطف نیست
بدانید که:
89/11/26
6:51 ع
فرض کنید که در حال کار با کامپیوتر خود هستید و روی فایلی دابل کلیک می کنید که در نتیجه نرم افزار اجرا کننده آن احضار و اجرا می شود تا آن فایل را برای شما باز کند. این عمل در بسیاری از کامپیوتر ها بین 10 تا 30 ثانیه طول می کشد. در طول این مدت صداهای خفیفی از هارد دیسک خود می شنوید از صداهایی که شنیده می شود به نظر می رسد کارهایی در حال انجام است اما چه کارهایی؟
در هارد دیسک ها یک بازو وجود دارد که هدهای خواندن و نوشتن را نگه می دارد. این بازوها می توانند هدهای خواندن و نوشتن را به سمت مرکز یا لبه های دیسک حرکت دهند. قطر یک هارد دیسک نرمال در حدود 5 اینچ یا 12.5 سانتی متر است بنابراین این بازوها می توانند در حدود 2 اینچ یا 5 سانتی متر در راستای شعاع دیسک حرکت کنند.
سرعتی که این بازوها می توانند حرکت کنند حیرت انگیز است. این بازوها بسیار سبک هستند و محرک آنها قوی و بسیار دقیق است. این بازوها می توانند در صورت لزوم صدها بار در هر ثانیه در مقابل دیسک جلو و عقب بروند.
اگر درباره اساس کار یک اسپیکر هم بخواهید بدانید تفاوت زیادی با این سیستم ندارد. اسپیکر هم دارای یک مخروط سبک وزن است که قادر است با سرعت 400 بار در ثانیه نوسان کند و تولید صوت نماید.
همانطور که بازوی هارد دیسک با سرعت زیاد در حال حرکت به جلو و عقب است نوساناتی تولید می کند که این نوسانات همان صدایی را تولید می کنند که ما می شنویم.
چرا زمانیکه بر روی یک فایل کلیک می کنیم هد هارد دیسک باید این مقدار حرکت کند که چنین صداهایی از آن شنیده شود؟
سه چیز باعث این حرکت ها می شوند:
ــ وقتی یک فایل مثلاً یک فایل Excel را باز می کنید. هارد دیسک شما باید خود نرم افزار را همراه با تعدادی فایل DLL مخفف ( dynamic link libraries ) که از آن نرم افزار پشتیبانی می کنند فرا خوانی کند. این فایل ها جمعاً 10 تا 20 مگابایت حجم دارند و در قسمتهای مختلف هارد قرار گرفته اند. فرا خوانی 20 مگابایت اطلاعات زمان کمی نمی گیرد و هد هارد دیسک ما باید هزاران بار جلو و عقب برود تا این اطلاعات را جمع آوری کند.
ــ فراخوانی خود فایل اطلاعاتی. در حقیقت هدف شما از اجرای یک نرم افزار دسترسی به اطلاعات موجود در فایل مورد نظرتان است. برای این منظور سیستم عامل شما ) مثلاً ویندوز( XP باید هد هارد دیسک را به دایرکتوری که فایل شما در آن واقع است راهنمایی کند و از وجود فایلی با این نام اطمینان حاصل کند، و سپس آن فایل را پیدا کند و سپس احتمالاً باید یک دوجین تکه از فایل مورد نظر را بخواند تا کل فایل را فراخوانی کند.
ــ اگر در هنگام انجام این پروسه رم شما پر از اطلاعات شده باشد آنگاه سیستم عامل شما قسمتی از رم را روی هارد دیسک خالی می کند. و هنگامی که نرم افزار شما در حال اجراست سیستم عامل شما میلیونها بایت اطلاعات نرم افزار و فایلهای DLL را روی هارد دیسک می ریزد. برای انجام این وظایف هد هارد دیسک بارها باید حرکت کند تا وظایف خود را به خوبی انجام دهد.
حال به خوبی می دانید که چرا هارد دیسک شما چنین صدایی هنگام کار می دهد. حقیقت اینست که با یک کلیک ساده هارد دیسک شما کار سنگینی انجام می دهد.
89/11/25
4:43 ع
حافظه مجازی چیست؟
حافظه مجازی یکی ازبخش های متداول در اکثر سیستم های عامل کامپیوترهای شخصی است. سیستم فوق با توجه به مزایای عمده، بسرعت متداول و با استقبال کاربران کامپیوتر مواجه شده است.
اکثر کامپیوترها در حال حاضر از حافظه های محدود با ظرفیت 64، 128 و یا 256 مگابایت استفاده می نمایند. حافظه موجود در اکثر کامپیوترها بمنظور اجرای چندین برنامه بصورت همزمان توسط کاربر، پاسخگو نبوده و با کمبود حافظه مواجه خواهیم شد. مثلاً در صورتیکه کاربری بطور همزمان، سیستم عامل، یک واژه پرداز، مرورگر وب و یک برنامه برای ارسال نامه الکترونیکی را فعال نماید، 32 و یا 64 مگابایت حافظه، ظرفیت قابل قبولی نبوده و کاربران قادر به استفاده از خدمات ارائه شده توسط هر یک از نرم افزارهای فوق نخواهند بود. یکی از راهکارهای غلبه بر مشکل فوق افزایش و ارتقای حافظه موجود است . با ارتقای حافظه و افزایش آن ممکن است مشکل فوق در محدوده ای دیگر مجدداً بروز نماید. یکی دیگر از راهکارهای موجود در این زمینه، استفاده از حافظه مجازی است.
در تکنولوژی حافظه مجازی از حافظه های جانبی ارزان قیمت نظیر هارد دیسک استفاده می گردد. در چنین حالتی اطلاعات موجود در حافظه اصلی که کمتر مورد استفاده قرار گرفته اند، از حافظه خارج و در محلی خاص بر روی هارد دیسک ذخیره می گردند. بدین ترتیب بخش ی از حافظه اصلی آزاد و زمینه استقرار یک برنامه جدید در حافظه فراهم خواهد شد. عملیات ارسال اطلاعات از حافظه اصلی بر روی هارد دیسک بصورت خودکار انجام می گیرد.
مسئله سرعت
سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات بر روی هارد دیسک بمراتب کندتر از حافظه اصلی کامپیوتر است. در صورتیکه سیستم مورد نظر دارای عملیاتی حجیم در رابطه با حافظه مجازی باشد، کارآئی سیستم بشدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت . در چنین مواردی لازم است که نسبت به افزایش حافظه موجود در سیستم، اقدام گردد. در مواردی که سیستم عامل مجبور به جابجائی اطلاعات موجود بین حافظه اصلی و حافظه مجازی باشد (هارد دیسک)، باتوجه به تفاوت محسوس سرعت بین آنها، مدت زمان زیادی صرف عملیات جایگزینی می گردد. در چنین حالتی سرعت سیستم به شدت افت کرده و عملاً در برخی حالات غیرقابل استفاده می گردد.
محل نگهداری اطلاعات بر روی هارد دیسک را یک Page file می گویند. در فایل فوق، صفحات مربوط به حافظه اصلی ذخیره و سیستم عامل در زمان مورد نظر اطلاعات فوق را مجدداً به حافظه اصلی منتقل خواهد کرد. در ماشین هائی که از سیستم عامل ویندوز استفاده می نمایند، فایل فوق دارای انشعاب swp است .
پیکربندی حافظه مجازی
ویندوز 98 دارای یک برنامه هوشمند برای مدیریت حافظه مجازی است. در زمان نصب ویندوز، پیکربندی و تنظیمات پیش فرض برای مدیریت حافظه مجازی انجام خواهد شد. تنظیمات انجام شده در اغلب موارد پاسخگو بوده و نیازی به تغییر آنها وجود نخواهد داشت . در برخی موارد لازم است که پیکربندی مدیریت حافظه مجازی بصورت دستی انجام گیرد. برای انجام این کار در ویندوز 98، گزینه System را از طریق Control panel انتخاب و در ادامه گزینه Performance را فعال نمائید. در بخش Advanced setting ، گزینه Virtual memory را انتخاب نمائید.
با نمایش پنجره مربوط بهVirtual Memory ، گزینه "Let me specify my own virtual memory setting"را انتخاب تا زمینه مشخص نمودن مکان و طرفیت حداقل و حداکثر فایل مربوط به حافظه مجازی فراهم گردد..در فیلد Hard disk محل ذخیره نمودن فایل و درفیلد های دیگر حداقل و حداکثر ظرفیت فایل را بر حسب مگابایت مشخص نمائید. برای مشخص نمودن حداکثر فضای مورد نیاز حافظه مجازی می توان هر اندازه ای را مشخص نمود . تعریف اندازه ائی به میزان دو برابر حافظه اصلی کامپیوتر برای حداکثر میزان حافظه مجازی توصیه می گردد.
میزان حافظه موجود هارد دیسک که برای حافظه مجازی در نظر گرفته خواهد شد بسیار حائر اهمیت است. در صورتیکه فضای فوق بسیار ناچیز انتخاب گردد، همواره با پیام خطائی مطابق "Out of Memory"، مواجه خواهیم شد. پیشنهاد می گردد نسبت حافظه مجازی به حافظه اصلی دو به یک باشد. یعنی در صورتیکه حافظه اصلی موجود 16 مگابایت باشد، حداکثر حافظه مجازی را 32 مگابایت در نظر گرفت.
یکی از روش هائی که بمنظور بهبود کارائی حافظه مجاری پیشنهاد شده است، (مخصوصاً در مواردیکه حجم بالائی از حافظه مجازی مورد نیاز باشد) در نظر گرفتن ظرفیت یکسان برای حداقل و حداکثر انداره حافظه مجازی است. در چنین حالتی در زمان راه اندازی کامپیوتر، سیستم عامل تمام فضای مورد نیاز را اختصاص و در ادامه نیازی با افزایش آن همزمان با اجرای سایر برنامه ها نخواهد بود. در چنین حالتی کارآئی سیستم بهبود پیدا خواهد کرد.
یکی دیگر از فاکتورهای مهم در کارآئی حافظه مجازی ، محل فایل مربوط به حافظه مجازی است. در صورتیکه سیستم کامپیوتری دارای چندین هارد دیسک فیزیکی باشد، (منظور چندین درایو منظقی نیست) می توان حجم عملیات مربوط به حافظه مجازی را بین هر یک از درایوهای فیزیکی موجود توزیع کرد. روش فوق در مواردیکه از حافظه مجازی در مقیاس بالائی استفاده می گردد، کارآئی مطلوبی را بدنبال خواهد داشت.
89/7/22
11:36 ع
HTML
مخفف : Hyper text Markup Language زبان برنامه نویسی تحت وب
HTTP
مخفف : HyperText Transfer Protocol پروتکل انتقال دیتا در اینترنت
gif
مخفف : Graphics Interchange Format فایلهای تصویری متحرک
bmp
مخفف : bit map پسوند فایلهای گرافیکی
txt
مخفف : Text متن
www
مخفف : World Wide Web شبکه وب جهانی
PC
مخفف :personal computer کامپیوتر شخصی
CPU
محفف Central Processing Unit واحد پردازش مرکزی
cd rom
مخفف :Compact Disk Read Only Memory لوح فشرده خواندنی
LAN
مخفف local area networkISP
ISP
مخفف : Internet service provider سازمانهای سرویس دهنده اینترنت شبکه محلی
URL
مخفف : Uniform Resource Locator آدرسی که محل فایل یا برنامه ای را در فضای اینترنت مشخص می کند.
89/6/16
2:58 ص
89/5/15
5:18 ع
به ترکیبی از استانداردها، پروتکل ها و توپولوژی ها معماری شبکه میگویند . زمانیکه کامپیوترهای شخصی اطلاعاتی را برای چاپگر و یا هر وسیله دیگری که به پورت موازی متصل است، ارسال مینمایند ، در هر لحظه هشت بیت ارسال خواهد شد. هشت بیت فوق بصورت موازی برای دستگاه ارسال خواهند شد. پورت موازی استاندارد، قادر به ارسال ?? تا ??? کیلوبایت در هر ثانیه است.
89/5/15
5:16 ع
• NIC : کارت شبکه .
• Coaxial : نوعی کابل که به کابل های هم محور معروف است و دو نوع دارد، و در برپایی شبکه ها به کار میرود. و دارای سرعت 10 مگابیت در ثانیه است .
• TP -> Twisted Pair : کابل های زوج به هم تابیده هستند و دو نوع دارند، و در برپایی شبکه ها به کار میرود. و حداکثر دارای سرعت 100 مگابیت در ثانیه است .
• Fiber Optic : کابل فیبر نوری که در برپایی شبکه ها به کار میرود و سرعت بسیار بالایی ( بیش از 1 گیگا بیت در ثانیه ) دارد.
• Thinnet : کابا کواکسیال ( هم محور ) نازک با پشتیبانی 185 متر بدون تقویت کننده .
• Thiknet : کابا کواکسیال ( هم محور ) ضخیم با پشتیبانی 500 متر بدون تقویت کننده .
• UTP -> Unshielded T.P : نوعی کابل زوج به هم تابیده بدون حفاظ که شامل پنج رده میباشند .
• STP -> Shielded T.P : نوعی کابل زوج به هم تابیده دارای حفاظ میباشد .
• Rack : در شبکههای T.P. بزرگ برای جلوگیری از اشغال فضای زیاد توسط کابل ها مورد استفاده قرار میگیرد .
• Patch panel : دستگاهی که بین هاب و کابل قرار میگیرد .
• RJ-45 : فیش های مربوط به کابل های T.P. هستند .
• IRQ : وقفه .
• Base I/O Port : آدرس پایه ورودی و خروجی .
• Base Memory : آدرس پایه حافظه .
• Boot ROM : قطعهای برای بالا آوردن شبکه هایی که در آن هیچگونه دیسکی برای بالا آوردن نیست ( شبکههای Disk less ) .
• Wireless : بی سیم .
• WLAN -> Wireless LAN : شبکه هایی محلی بی سیم .
• AP -> Access Point : دستگاهی که یک کامپیوتر بی سیم را به یک شبکه LAN وصل میکند .
• Cell : محدودهای را که یک AP تحت پوشش دارد را سلول ( Cell ) میگویند .
• Protocol : پروتکلها، قوانین و روالهایی برای ارتباط هستند و یک شبکه برای برقراری ارتباط از این قوانین استفاده میکند .
• OSI : استاندارد OSI برای برقراری ارتباط دو رایانه، وظایف را به هفت قسمت تقسیم کرده و به 7 لایه OSI معروف شدهاند و به ترتیب ( فیزیکی – پیوند داده ها – شبکه – انتقال – جلسه – نمایش و کاربردی ) میباشند .
• CSMA/CD : نوعی روش دسترسی به خط با استفاده از روش گوش دادن به خط .
• Token Ring : روش عبور نشانه که در شبکههای حلقوی به کار میرود، از انواع روش دسترسی به خط است .
• MAU : وسیلهای مانند هاب، اما در شبکههای حلقوی به کار میرود .
• Novell Netware : نوعی سیستم عامل برای شبکه .
• Unix : نوعی سیستم عامل برای شبکه .
• Windows NT Server & Windows 2000 Advanced Server : نوعی سیستم عامل برای شبکه .
• Search Engine : موتور جستجو .
89/5/15
5:15 ع
DTE -> Data Terminal Equipment : منبع و گیرنده داده ها را در شبکههای رایانهای DTE میگویند .
• DCE -> Data Communication Equipment : تجهیزاتی که مشخصات الکتریکی داده ها را با مشخصات کانال داده ها تطبیق میدهد مانند مودم .
• B.W -> Band width : پهنای باند یا محدودهای که در آن امواج آنالوگ بدون هیچ افتی حرکت میکنند .
• Noise : نویز یا پارازیت به امواج الکتریکی مزاحم میگویند که موجب اختلال در انتقال داده ها میشود .
• Bps : سرعت انتقال داده ها یا بیت در ثانیه.
• Network : شبکه .
• Share : به اشتراک گذاری داده ها و منابع سخت افزاری برای استفاده همه کامپیوتر های موجود در شبکه .
• Time Sharing : نوعی شبکه در قدیم که از یک Main Frame به عنوان سرور استفاده میکردند .
• LAN -> Local area network : شبکههای محلی و کوچک .
• MAN -> Metropolition area network : شبکههای شهری .
• WAN -> Wide area network : شبکههای گسترده همانند اینترنت .
• Node : به هر کامپیوتر وصل به شبکه Node یا گره میگویند .
• Server : سرویس دهنده .
• Client : سرویس گیرنده .
• Peer - to - Peer : شبکههای نظیر به نظیر که در آن هر کامپیوتری هم سرویس دهنده هست و هم سرویس گیرنده .
• Server – Based : شبکههای بر اساس سرویس دهنده که در آن یک یا چند کامپیوتر فقط سرویس دهنده و بقیه کامپیوتر ها سرویس گیرنده هستند .
• Topology : توپولوژی به طرح فیزیکی شبکه و نحوه آرایش رایانه ها در کنار یکدیگر میگویند .
• BUS : توپولوژی خطی که در آن رایانه ها در یک خط به هم وصل میشوند. در این توپولوژی رایانه اول و آخر به هم وصل نیستند .
• Ring : توپولوژی حلقوی که بصورت یک دایره رایانه ها به هم وصلند و در این توپولوژی رایانه اول و آخر به هم وصلند .
• STAR : توپولوژی ستارهای که در آن از یک هاب به عنوان قطعه مرکزی استفاده میشود. و رایانه ها به آن وصل میشوند .
• Collision : برخورد یا لرزش سیگنال ها .